Hej!
Jag har hittat ett väldigt intressant recept, men vad betyder ordet "gestoofd"? På bilder av maträtter ser det ut som "stuvning", men det skulle för mig lika gärna kunna vara "fylld" eller "ungsbakad".
Kanske är det felstavat? Jag hittar inte en översättning någonstans....
Offline
Nej, "stoven" betyder att koka i lite vatten/sjuda. I alla fall så vitt jag minns, mina kulinariska talanger är inte så stora.
"Stoofpeertjes" är en klassiker (små päron som ska sjudas i en evighet och lite till).
Offline
Håller nog med om att det har med långkok att göra, även om just jag tycker att det inte tar såååå lång tid för stoofpeertjes. Men jag tar kanske upp dem för tidigt, pga brist i tålamod..
Annars används ordet för grytor och överhuvudtaget när man vill koka/sjuda/ånga något, och det KAN ta lång tid, men behöver inte ta så förskräcklans lång tid (t ex med brytbönor).
Jag kan däremot INTE komma på några recept där stoven betyder stuva, fylla eller ugnsbaka.
Offline
Åh. Tack för svaren. Men nu är jag lite besviken. Gestoofde låter ju mycket godare än kokat (ganska länge)...
Offline
Asså...nu blir jag ju lite nyfiken på receptet.. Har du provat det än, Anja?
Offline