Hallo allemaal, Hej hej!
Woon sinds een half jaartje nu in zweden en ga me toch maar eens bemoeien met het zweeds. Het word zo langzaamaan tijd om wat meer te leren dan bier bestellen en deuren open houden.
Brandende vraag als nederlander, blijf toch ene hollander....
Waar o waar kun je hier in zweden boerenkool kopen en hoe noemen ze het?
bönderkål?
Of moet ik dan echt naar de nederlandse winkel op öland?
Tack för hjälper.
[edit: onderwerp wat minder nietszeggend gemaakt - HK]
Laatst bewerkt door Boerenkool (2006-12-03 22:29:37)
Offline
Boerenkool heet "grönkål" en ligt in het vriesvak van de grotere supermarkten. Helaas kwam ik daar pas achter nadat ik al eens een paar pakken half gesmolten diepvriesboerenkool uit Nederland had meegenomen. Ik weet trouwens nog steeds niet waar je spliterwten voor de erwtensoep kunt kopen, maar dat is niet zo relevant meer omdat ik niet meer in Zweden woon.
Offline
De zweedse variant van erwtensoep krijg ik al elke donderdag in de kantine met hoe traditioneel pannenkoeken (of waren het pannekoeken) toe.
Zal eens kijken in de maxi stormarknad hier.
Offline
Vid jultider är det är det lättare att få tag på färsk grönkål, för den används ofta som dekoration på julbordet. Kolla upp i välsorterade matbutiker.
At christmas time its easier to find fresh boerenkol because its often used at the traditional christmas dinner.
Lycka till
Good Luck
Lucky
Offline
Boerenkool schreef:
De zweedse variant van erwtensoep krijg ik al elke donderdag in de kantine
Ärtsoppa med pannkakor och lyngonsylt! Lekker, maar toch niet vergelijkbaar met Hollandse snert, vooral omdat de Zweden een ander soort erwten gebruiken.
Offline
inderdaad!
ze maken hier net als de engelsen de gele variant.
Mochten er zweden geintresseerd zijn in groene erwten, ik kan wel wat inporteren.
Lucky,
Vid jultider är det är det lättare att få tag på färsk grönkål, för den används ofta som dekoration på julbordet. Kolla upp i välsorterade matbutiker.
eten jullie de decoratie dan ook echt of is het alleen voor de sier?
Offline
Det är tradition i Skåne och Halland att äta grönkålen, men i övriga landet mest brukligt att dekorera till exempel julskinkan med grönkålen.
Lucky
Offline
Wij hebben nog wel eens de gedroogde versie naar Amerika verstuurd naar een oom van mij , dat was dan alleen nog heet water toevoegen en dan had je ook een warme hap boerenkool maar ik weet niet of dat nog bestaat.
Offline