Woordenboek > Informatie

Informatie over ordbok.lagom.nl

Woordenboek: hoe te gebruiken

Heel eenvoudig: type op de homepagina een woord in en klik op "Vertaal". Enkele wenken:

Vertalen Zweeds-Nederlands

Er is ook een mogelijkheid om Zweedse tekst te vertalen. De vertaling is zeker geen lopend Nederlands. In wezen is het een manier om in één keer meerdere Zweedse woorden op te zoeken.

Gebruiksvoorwaarden

Gebruik van dit woordenboek is op eigen risico. Ik neem geen verantwoordelijkheid voor gevolgen die voortvloeien uit eventuele onjuiste vertalingen.

Het is niet toegestaan automatisch woorden op te vragen. IP-adressen die excessief veel woorden opvragen worden automatisch tijdelijk geblokkeerd. Dit ter voorkoming van misbruik en overbelasting van de webserver.

Auteursrecht: deze woordencollectie, of een significant deel ervan, mag niet worden gekopieerd of verwerkt in andere databases. Ook alle pagina's op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd.

Browsers

De website werkt, als het goed is, met alle browsers. Helaas heeft Internet Explorer geen goed werkende cache: het zal hetzelfde woord steeds opnieuw opvragen, wat betekent dat u eerder aan uw dagelijkse limiet zit. Gebruik liever een goede browser zoals Opera of Firefox (beide zijn gratis te downloaden). Als bonus ben je dan gelijk van spyware en pop-ups af.

Achtergrond

Dit woordenboek Zweeds-Nederlands en Nederlands-Zweeds is sinds 1 april 2005 online. Het is gebaseerd op een uniek woordenbestand met circa 20.000 Zweedse woordstammen. Bovendien bevat dit bestand van alle Zweedse woorden ook de verbuigingen (meervoudsvormen, verleden tijd, enzovoorts). Gebruikte bronnen:

Ik ben nog steeds bezig deze site en het woordenbestand te verbeteren en uit te breiden. Op mijn verlanglijstje staan bijvoorbeeld

Helaas ontbreekt het me nu aan de tijd om aan dergelijke grootschalige verbeteringen te werken. Suggesties voor kleinere wijzigingen, zoals fouten in het woordenbestand, zijn echter van harte welkom.

Privacy

Zoals bij de meeste websites wordt uw IP-adres, browserversie en referrer-url (de pagina van waaraf u heeft geklikt om hier te komen) gelogd bij elke pagina die u bezoekt op deze site. Bovendien worden woorden en tekstvertalingen die u opvraagt gelogd. Al deze informatie wordt gebruikt voor statistische doeleinden, maar er worden geen persoonlijke gegevens gedeeld met derden. Ten slotte bekijk ik zeer incidenteel naar de vertaalde teksten.

Wanneer u op een advertentie klikt, kan de adverteerder een zogenaamd "cookie" op uw computer plaatsen, waarmee deze bijhoudt of uw klik op de advertentie uiteindelijk leidt tot een verkoop. Als u dit een onprettig idee vindt, kunt u cookies uitschakelen in uw webbrowser. Dit betekent echter ook dat websites niet meer uw login-gegevens en dergelijke kunnen onthouden. Hoe dan ook, u kunt er gerust op zijn dat adverteerders op deze site niet bijhouden welke andere sites u bezoekt.

Webmasters die willen linken naar deze site: geen probleem. Een vertaalbox op je site mag ook, onder een paar simpele voorwaarden: Je kunt de HTML-code in een van de volgende URLs gebruiken:

Contactinformatie

Auteur en webmaster: Han-Kwang Nienhuys (homepagina). Mailadres is: webbmaster (inderdaad met dubbele b) (apenstaartje) lagom (punt) nl.